Skip to content
0
Coșul tău este gol. Mergeti in Magazin
Menu

În mitologia diverselor culturi din întreaga lume, sarpele este un simbol puternic, cu o simbolistică bogată și fascinantă.

De-a lungul istoriei, acest reptil legendar a fost asociat cu diferite concepte și înțelesuri, reflectând adesea dualitatea și complexitatea vieții umane.

Hai să explorăm puțin din misterul și semnificația sa.

Sarpele în Cultura Egipteană: Egiptul antic a venerat sarpele ca simbol al regenerării și al vieții de apoi. Naga, un sarpe cu pene, era considerat protectorul faraonilor și un mesager al zeului Ra.

Sarpele Uraeus, cu o coroană pe cap, era asociat cu regalitatea și era purtat pe frunțile faraonilor, simbolizând puterea și protecția.

 

 

Sarpele în Mitologia Greacă: În mitologia greacă, sarpele a avut un rol dublu.

Pe de o parte, sarpele a fost asociat cu Esculap, zeul vindecător, întruchipat de un sarpe care îl înconjoară în mod protector.

Acest simbol este încă utilizat în medicină ca simbol al sănătății și vindecării.

Pe de altă parte, sarpele a fost și simbolul lui Python, un dragon pe care zeul Apollo l-a ucis, semnificând eliberarea de influențele negative.

Sarpele în Mitologia Hindu: În mitologia hindusă, Naga este o creatură cu jumătate de om și jumătate de sarpe, adesea considerată protectorul apelor și al comorilor subacvatice.

Sarpele Adi Shesha susține lumea pe spatele său, simbolizând fundamentul și susținerea vieții.

Sarpele în Cultura Chineză: În China, sarpele este un simbol al înțelepciunii și al longevității.

Legendele spun că un sarpe își schimbă pielea pentru a deveni mai tânăr, asociindu-se cu regenerarea și transformarea.

Sarpele în Simbolismul Universal: În general, sarpele este văzut ca un simbol al transformării, regenerării și schimbării ciclice.

Shedding-ul pielii sale a fost interpretat ca o reprezentare a renăscutului și a curățirii spirituale.

De asemenea, sarpele poate simboliza dualitatea, fiind adesea asociat cu binele și răul sau cu lumina și întunericul.

În concluzie, simbolistica mitologică a sarpelui este vastă și fascinantă, variind de la cultură la cultură. Această creatură legendară este încă înconjurată de un aer de mister și magie și continuă să ne inspire cu profunzimea semnificațiilor sale.

Fie că este văzut ca un protector, ca un vindecător sau ca un mesager al transformării, sarpele ne amintește de complexitatea și bogăția vieții umane și a miturilor care o înconjoară.

Cele mai noi produse

You cannot copy content of this page