Skip to content
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu

Daca esti pasionat de realizarea bijuteriilor handmade, esti la inceput de drum, sau vrei doar sa incerci o tehnica nou, wire-wrapping, iti prezint un tutorial prin care vei realiza un inel deosebit.

Materiale:
– 2 bucati de sarma argintata cu diametrul de  1mm si lungime de 16 cm
– 2 bucati de sarma argintata cu diametrul de 0,4 mm si lungime de aprox. 70 cm
– 2 margele granat, diametru 3 mm
– 2 margele coral , diametru 6 cm

Auxiliare :
– un dop de pluta
– 1 margica cilindrica din orice material
– clesti

MOD DE LUCRU
Se taie din cele 2 role de sarma cele 4 bucati din lista de materiale

Se taie o bucata dintr-un dop de pluta la o latime de aprox. 1 cm

Se fac doua gauri in dop, cu un ac gros, cu o distanta intre ele egala cu jumatate din diametrul margelei tubulare, cat mai in centru .

Se introduc cele 2 bucati de sarme cu grosimea de 1mm prin cele 2 gauri facute in dop, lasand in partea stanga  aproximativ o treime din lungimea sarmelor.

Ansamblul de mai sus are rolul de a pastra cele 2 sarme groase paralele, astfel incat ringul inelului sa aiba un aspect simetric.
In timpul lucrului, margeua tubulara va fi mutata pe latura pe care nu se infasoara sarma subtire

Pasi de lucru:
1. Se incepe prin infasurarea sarmei subtiri, pe sarma groasa libera de 6 ori ( sau de un alt numar de ori, dupa dorinta voastra).
Sarma va fi tinuta cat mai intins, buclele vor fi cat mai uniforme si apropiate una de alta.
Sarma groasa libera va fi tinuta in contact cu latura lunga a margelei tubulare.
2. Dupa a sasea infasurare margeaua tubulara va fi mutata pe cealalta sarma groasa pe care urmeaza sa infasuram sarma subtire .


3. Se reia de la pasul 1.
Se considera finalizata infasurarea alternativa a sarmei subtiri pe cele groase in momentul in care lungime acestei portiuni este egala cu perimetrul degetului pe care vom purta inelul ( la mine aprox . 6 cm) .

Ansamblul astfel creat se infasoara pornind de la miloc spre exterior, pe un marker mai gros ( in lipsa unui mandrel) care are diametrul apropiat de grosimea degetului nostru inelar.
Se vor taia capetele sarmelor interioare la o lungime de aprox. 3 cm, iar cele exterioare la aproximativ 5 cm.

Pe cele 2 sarme care sunt in contact ( cele interioare) se vor pune margele mici, iar extremitatile sarmelor exterioare vor fi indoite ca in figura, partea verticala fiind de 4-5 mm.

 


Capetele sarmelor pe care se afla margele mici vor fi infasurate in spirala pana ajunge in contact cu acestea, fixandu-le.
Pe capetele lungi indoite vor fi introduse margelel mari pe care care va fi infasurata sarma, pana acestea vor ajunge in pozitia dorita .

DISTRACTIE PLACUTA !